OPHANGSYSTEMEN
Er zijn verschillende ophang systemen voor gordijnen mogelijk. Elk van de systemen geeft een andere look aan het gordijn dat er aan wordt bevestigd. De keuze van een ophangsysteem hangt af van het doel ervan, maar bovenal ook van de persoonlijke smaak.

Gordijnrails
Wanneer gekozen wordt voor een onopvallende ophanging, is de gordijnrail ideaal. De traditionele gordijnrails is ook met zijn tijd mee ontwikkeld en vandaag de dag kunnen we ze zelf elektrisch bestellen. Rails zijn het meest geschikt voor verbuiging.

Roedes
Gordijnroedes hebben vooral een decoratieve functie. Diverse materialen en kleuren bieden volop mogelijkheden, alsook de vorm van steunen en eindstukken. De roede is zeer geschikt om te combineren met gordijnen met zeilringen of lussen, maar kan ook met geplooide gordijnen gecombineerd worden door de ringen met oog, waardoor de gordijnhaak gestoken kan worden. De roede zelf is natuurlijk in diverse uitvoeringen mogelijk van RVS (modern) tot smeedijzer, en messing.

Roederails
Een variant op de roede is de roederails; deze heeft het uiterlijk van een roede maar heeft aan de onderzijde een inkeping met runners die makelijker glijden dan ringen. De wandsteunen zitten geklemd aan de bovenkant van de roederails. Het voordeel hiervan is dat de glijders vrij in de gleuf van de rails kunnen glijden.